Kaspar Bonnén

Det er med stor glæde at GRAFIK:VEN kan præsentere vores seneste og 13.tryk ‘Skulpturen’ af Kaspar Bonnén.

 

Kaspar Bonnén er en kunstner, der spreder sig over mange discipliner. Han er mest kendt for sine malerier, skulpturer og store totalinstallationer samt som forfatter. Bonnéns værker udspringer ofte fra det personlige og private, nogen gange meget direkte og andre gange mere sløret. Man kan altid mærke at Bonnén er tilstede i sine værker.

Værkerne indeholder ofte en form for kaos i form af et fragmenteret rod, sammenlægning af motiver over hinanden, i en blanding af stregtegning og farveflader. Det er ofte motiver fra hjemmet eller fra et atelier, gerne med skrevne kommentarer eller udsagn på billedfladen.

I linoleumstrykket “Skulpturen” møder vi en blanding af fine, hurtige og grove streger, og vi har både figuren, kaosset og skriften. Man kan godt forestille sig, at det er en kunstner der er portrætteret. Vi ser et ansigt med et intenst blik og en tekst hvor der står: ‘A sculpture is growing in my mouth’ samt skulpturen i munden på ansigtet. 
Den mørke olivenfarve er typisk for Kaspar Bonnén.

Trykket er trykt direkte fra linoleumspladen af Erling Jørgensen på hans gamle bogtrykpresse i Chr. Jørgensens Bogtrykkeri i Holdbergsgade.

Kaspar Bonnén/ Uden titel / Størrelse 26×19,5 cm / Teknik: Linoleum tryk på  papir / Oplag: 150 stk. 

Kaspar Bonnén er født i 1968 og er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1999.