Årets udstillingsliste

Olga Benedicte og Anne Stolten

Olga Benedicte og Anne Stolten

18.06.2021 - 04.07.2021

Hvis solen slukkede nu

Olga Benedicte og Anne Stolten (solo i
underetagen)
Udstillingsperiode  18/6 -4/7 2021 

Olga Benedicte og Anne Zychalak Stolten har siden 2018 arbejdet med det, de kalder ‘arbejdsperformances’, hvor de iscenesætter et værksted, der forandrer sig over tid. Til udstillingen hos Danske Grafikeres Hus laver de på åbningsdagen d. 18 juni en performativ installation med titlen Hvis solen slukkede nu, der fungerer som et åbent trykkeværksted, hvor beskueren kan bevæge sig frit mellem dem.

Performancen er anden del af en serie af arbejdsperformances, hvor de undersøger kroppen som en slags repetitiv maskine og den traditionelle trykkemetodes meditative fremgangsmåde. Samtidig dykker de ned i den symbiose, der opstår under et samarbejde.

Performancen starter d. 18 juni kl. 12
Varighed: 5 – 7 timer 

Trykkeværkstedet står efterfølgende med dets værktøjer og materialer udstillingsperioden ud. 

Til november genanvendes trykkepladerne som støbeforme under den næste del af serien hos Enter Artspace Aarhus. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Rådet for Visuel Kunst.

Diagnose: VIRKELIG

Maya Peitersen

19.06.2021 - 04.07.2021

Diagnose: VIRKELIG

Udstilling og performance af Maya Peitersen

Danske Grafikere, Sølvgade 14, øverste plan, 1307 København K

Udstillingsperiode: 19. juni – 4. juli 2021


Fernisering med performance: 18.juni kl.17

Udstilling Diagnose: VIRKELIG består af 15 store blindpræg, indbygget i en rammeinstallation, der spænder det lille udstillingsrum ud og byder publikum på en 1:1 følelse med kunsten, både fysisk og mentalt. Tematikken i værkerne er mødet mellem flere virkeligheder. Maya Peitersen bevæger sig her i grænselandet mellem det generelt vedtagne – det virkelige og det udefinerbare, måske forestillede – det uvirkelige. Med udgangspunkt i samtidens flittige brug af diagnosticering og den stadig stigende tendens til at forstå sig selv, hinanden og den omgivende verden gennem diagnosticering, stiller kunstneren med Diagnose: VIRKELIG spørgsmål ved vores virkelighedsopfattelse. I forbindelse med udstillingen viser kunstneren en performance, der tager udgangspunkt i udstillingen og de spørgsmål den rejser. Performancen vil være indarbejdet i de fysiske værkers kontekst.

Maya Peitersens kunstpraksis spænder over mange genrer, bl.a. performances, installationskunst, grafiske værker, lydkunst og poesi. Ofte indarbejder hun de forskellige genrer i større sammenhængende værker, som performantive totalinstallationer. Hun har bl.a. udstillet og lavet performances på Venedig biennalen, Teatermuseet i Hofteatret, Overgaden Institut for Samtidskunst, Vejen Kunstmuseum, Roskildefestival, Musei di Olevano Romano, Nordens Hus i Reykjavik og Den Frie Udstillingsbygning. Desuden er hun kvinden bag det mobile udstillingsrum og kunnstkoncept Dansk Standardpoesi.