Malte Klagenberg

Postcard From Europe

2. oktober 2020
25. oktober 2020

Efter en sommer hvor de fleste af os “valgte” ikke at forlade landet, for istedet at tilbringe sommerferien her hjemme, vil Malte Klagenberg i samarbejde med Danske Grafikeres Hus gerne invitere på en rejse. Turen går til udkants-landområderne i den europæriske union. 

Rammen for denne udstilling er således en rejse gennem Europa, som fandt sted I perioden mellem september 2017 – juli 2019. Bosat i en bil, rejste Malte Klagenberg gennem store dele af de europæriske landområder som stadig flere og flere flytter fra, til fordel for byen. Med et lille hjemmebygget grafikværksted på ryggen dokumenterede han undervejs disse steder han kom forbi. Dette er endt ud i en serie koldnåls raderinger, med motiver fra steder hvor der er langt mellem husene, hvor de lokale skoler og butikker lukker og der bliver mørkt når solen går ned. Med dette projekt udfordre Klagenberg vanetænkningen og de gængse leveformer. Han viser at der findes et alternativ til fast ejendom og fuldtidsjob, hvis man da er villig til at gå på kompromis med komfort, tryghed og benplads. 

Gennem udstillingen hyldes udkantsområderne og det skønne i det uskønne. I en verden hvor disse områder ellers ofte står i skyggen af de globaliserede metropoler. 

Malte Klagenberg (1989) er uddannet fra den Kongliga Kunsthögskola i Stockholm og Det Jyske Kunstakademi i Århus, hvor han tog afgang i 2013. Gennem de senere år har han udstillet i både ind- og udland i forskellige samarbejds konstallationer. Dette er dog hans første større soloudstilling på dansk jord. I udstillingen præsentere han omkring 70 grafiske værker, fordelt på husets to etager. Klagenberg er ydermere nomineret til årets Queen Sonja Print Award som uddeles af den norske dronning hvert andet år.

I forbindelse med udstillingens åbning vil der udkomme en bog, hvorigennem projektet og tankerne bag bliver udfoldet. 

Malte Klagenberg vil være tilstede i Danske Grafikeres Hus i åbningstiden gennem hele udstillingsperioden.

En stor tak skal lyde til Grosserer L.F. Foght’s Fond, der har støttet både udstilling og bogen.